X Choose your country
sv_SE Sweden
da_DK Denmark
nb_NO Norway
en_GB UK
de_DE Germany
es_ES Spain
fr_FR France
nl_NL Netherlands
pl_PL Poland
fi_FI Finland
Designed and produced in Sweden
+46 (0)10-4804700 | Jälleenmyyjät

FAQ

Ennen tilausta

Mitä tarjouksen saaminen maksaa?
Saat meiltä aina ilmaisen tarjouksen. Täytä tarjouspyyntö ja lähetä se meille, niin lähetämme sinulle hinnan ja piirustukset. Otamme mielellämme vastaan kuvia ja piirroksia. Täältä löydät tarjouspyynnön.

Tuleeko ClickitUp-toimituksen mukana asennusohjeet?
Ohjekirja sisältäen asennusohjeet tulee toimituksen mukana. Suosittelemme lisäksi katsomaan asennusvideon “näin asennat ClickitUp®-lasikaiteen”, jotta näet miten lasikaiteemme asennetaan.

Mitä tarvitsen ClickitUp®-lasikaiteen asennukseen?
Tarvitset seuraavat työkalut: ruuvinvääntimen, mittanauhan, vatupassin ja puupalikoita korkeuden säätämiseen. Tämä asennusvideo näin asennat ClickitUp®-lasikaiteen näyttää, mitä työkaluja ja kiinnitysruuveja tarvitset.

Miten valitsen ruuvit kaiteiden kiinnittämiseksi alustaan? 
Kiinnitystarvikkeet tulee valita alustan mukaan. Kun ClickitUp®-lasikaide asennetaan,
suosittelemme seuraavia:
Kiinnitys PUUHUN: Kansiruuvi 120×8 mm tulee kiinnittää runkopuuhun.
Kiinnitys BETONIIN: Valetulle alustalle kiinnitettäessä tarvitaan kiinnitysmassaa tai betoniruuvi, joka on vähintään 80×8 mm
KiinnitysTERÄKSEEN: M8x30, jossa kantaan asti ulottuva kierre, vaihtoehtoisesti pora ja ruuvikierre

Voitteko suositella asentajia?
Meillä on jälleenmyyjiä, jotka asentavat ClickitUp®-lasikaiteita, jos ostatte lasikaiteen heiltä. Jälleenmyyjämme löydät täältä.

Kuinka pitkä toimitusaika teillä on?
Lasikaiteidemme toimitusaika on 2–8 viikkoa riippuen tilattavasta kaiteesta. Vakiomittaisten kaiteiden toimitusaika on lyhyempi kuin mittojen mukaan tilattujen. Tilausvahvistuksessa ilmoitetaan toimitusviikon perjantain päivämäärä. 

Voinko asentaa ClickitUp®-lasikaiteen itse?
Kyllä, mutta suosittelemme aina ammattiasentajaa. Jotta nostettava ja laskettava lasikaide kestäisi tuulikuorman, on tärkeää, että kiinnitys alustaan pitää, mikä asettaa vaatimuksia toteutukselle. Lasikaiteet tulee kiinnittää tukevaan alustaan ja oikeanlaisilla kiinnitystarvikkeilla. Jos asennus suoritetaan ilman ammatti-ihmistä, suosittelemme katsomaan videon “näin asennat ClickitUp®-lasikaiteen”

Mitä värivaihtoehtoja lasikaiteissa on?
Vakiona luonnonvärinen anodisoitu. Halutessa saatavana lisämaksusta musta anodisoitu vaihtoehto tai jauhemaalattuna RAL-värissä. Pulverimaalauksessa maalataan alimmat uloimmat alumiinitolpat, ei sisätolppia ja jalkayksityiskohtia

TIETOA CLICKITUP®-LASIKAITEISTA

Mitä eroa on lasikaiteilla ClicktiUp®, ClickitUp®Balcony, ClickitUp®Inside ja CiU®Fixed?
Olemme kehittäneet ClickitUp®-lasikaidetta vuosien aikana ja nyt siitä on olemassa useita vaihtoehtoja – kaikissa sama design ja viimeistely. Nykyisin lasikadetta on saatavana sekä nostettavana ja laskettavana kaiteena että kiinteänä lasiosana – CiU®Fixed.

Sama design, mutta erilainen toteutus riippuen siitä, mihin kaide asennetaan. Lasikaidetta on kehitetty, jotta se on mahdollista asentaa eri tavoin niin parvekkeelle kuin olemassa olevan kaiteen sisäpuolelle. Kiinteän lasikaiteen voi yhdistää lasikaiteeseen, jossa on nostettava ja laskettava lasi.

Mikä lasikaide minun pitäisi valita rakennusprojektiini? 
Jos projektisi on maantasolla , valitse ClickitUp® tai CiU Fixed. Alempi lasi on 8 mm:n karkaistua lasia. Jos valitse vaihtoehdon, jossa on nostettava ja laskettava lasi, ylempi liikkuva lasi on 6 mm:n karkaistua lasia. Maantasolle asennettavien suorien osioiden enimmäisleveys on 1800 mm. Suoriin osioihin on mahdollista saada ovitoiminto.

Jos projekti on asennettu parvekkeelle, valitse ClickitUp®Balcony tai CiU®Balcony Fixed. Alempi kiinteä lasi parvekemallistossa on 8,76 mm:n karkaistua lamellilasia. Liikkuva ylempi lasi on 6 mm:n karkaistua lasia. Suoran osion enimmäisleveys on 1500 mm. Kovalle tuulelle altistuvissa paikoissa on tärkeää valita lyhyemmät osiot, esimerkiksi 1200 mm:n levyiset.

Jos sinulla on lasikaide ilman tuulensuojaa, valitse ClickitUp®Inside.
ClickitUp®Inside-lasikaiteesta on saatavana kaksi vaihtoehtoa, jotka eroavat alemman kiinteän lasin osalta.

Lasikaiteemme CiU Fixed on samanlainen kuin ClickitUp®, mutta siinä on vain alempi osa. Eli siinä ei ole nostettavaa ja laskettavaa lasia. Saatavana sekä maanpinnan että parvekkeen asennukseen.

Missä ClickitUp®-lasikaiteet valmistetaan ?
Kaikki lasikaiteen tuotanto tapahtuu Ruotsissa, ErgoSafe AB: n tiloissa Halmstadissa.

Minkä mittaisia lasikaiteet ovat ?
Lasikaiteitamme ovat eri mittaisia riippuen siitä, minkä mallin valitset. Lasikaiteita on mahdollista tilata vakiomittaisina että mittojen mukaan. Pienin mitta on 700 mm ja suurin 2000 mm.

Maksaminen

Minkä hintaisia lasikaiteet ovat?
Eri lasikaiteillamme on erilaiset hinnat. Kokonaishinnan määrittävät osioiden leveys ja määrä. Ilmoitamme hinnat osiota kohden. Tämän lisäksi tulee lasivaihtoehdon ja lasikaiteen hinta. Koska rakennusprojektit ovat erilaisia, pyydämme aina tarjouspyynnön mukana suunnitelmaa. Kuten piirustusta, kuvaa, kerrosta, väriä jne. Sen jälkeen saat piirustuksen ja tarjouksen.

Materiaalit

Mitä on karkaistu lasi?
Karkaistu lasi on henkilöturvallista lasia, joka on 4–5 kertaa vahvempaa kuin tavallinen lasi. Jos karkaistu lasi menee rikki, se hajoaa moniksi pieniksi paloiksi poiketen tavallisesta lasista, joka hajoaa suuriksi sirpaleiksi. Karkaistua lasia käytetään lasikaiteissa, jotka on tarkoitettu maantasolle, olemassa olevan kaiteen sisäpuolelle ja ylemmäksi liikkuvaksi lasiksi sekä maantasolle että parvekelasitukseen.

Mitä on lamellilasi?
Lamellilasi on kaksiosainen lasi, jotka on yhdistetty muovilaminaatilla, joka pitää lasin yhdessä sen rikkoutuessa. Käytetään usein autojen tuulilasissa ja muissa paikoissa, joissa vaaditaan kestävyyttä ja turvallisuutta. Käytetään usein parvekelasiemme kiinteissä laseissa.

Onko lasia mahdollista saada toisen värisenä?
Ei, valikoimissamme on vain kirkasta lasia, mutta lasin voi päällystää paikallisessa yrityksessä.

Laatu & Takuu

Onko kaide testattu?
Ruotsalainen tutkimusorganisaatio RISE on testannut ClicktiUp®Balcony- ja CiU®Balcony Fixed-kaiteemme iskunkestävyyttä koskevan SS-EN 12600:2002-standardin mukaisesti sekä englantilaisten BS6180-standardin mukaisesti.

Kuinka kovaa tuulta kaide kestää?
ClickitUp® kestää voimakkuudeltaan jopa 22 m/s tuulen ala-asennossa. CE-merkintä konedirektiivin 2006/42/EY mukaisesti. Suosittelemme, että kaide lasketaan alas tuulella, joka on voimakkuudeltaan yli 18 metriä sekunnissa. Seuraa kovan tuulen varoituksia. ClickitUp®Balconyn asennuksessa huomioidaan tuulikuorma ja korkeus.

ClickitUp®-lasikaide ei nouse ylös asti. Onko kaiteessa vikaa?
Ei. Liikkuva lasi voi tarvita apua noustakseen yläasentoon. Jotta nostettava ja laskettava lasiosio toimisi mahdollisimman hyvin, on asennus kaiken A ja O. Jos osio ei ole vaakatasossa, on vaarana että liikkuva lasi nousee vinossa, mikä saattaa aiheuttaa lasin jumiutumisen. Jos näin tapahtuu, tarkista kallistus. Jos osio on vaakasuorassa eikä kaide silti nouse ylös asti, tämä saattaa johtua ilmastosta tai siitä, että alaosan saumakohdat tulee huuhdella ja voidella PTFE-pohjaisella liukukalvolla. Lue PDF ClickitUpin® huolto Jos ClickitUp ei toimi tyydyttävästi, käy läpi myös ClickitUpin vianetsintä

Yksi päällyskansi nousee muutaman millimetrin ylemmäksi kaiteen toisella puolella. Onko kaiteessa vika?
Jokaisessa osiossa on kahdenlaiset kaasujouset. Toinen kaasujousi painaa jatkuvasti ylöspäin ja toisessa on lukitustoiminto.  Painava mäntä saattaa painaa päällyskantta ylöspäin muutaman millimetrin. Tämä saattaa johtua myös siitä, että alusta on painunut.

Kuinka kauan kaasuvaimentimet kestävät?
Kuten kaikki ClickitUp®-lasikaiteissa käytettävät materiaalit, myös kaasuvaimentimet ovat laadukkaita. Kaasujousi hyödyntää testattua tekniikkaa, jota käytetään monilla teollisuudenaloilla, esim. autoteollisuudessa on osoitettu sen pitkä elinikä. Jos kaasujousi on vaihdettava, se on mahdollista. Ota yhteyttä myyjään ja tilaa uusi.

ClickitUp®-lasikaiteen huolto

Mitä huoltoa lasikaiteet vaativat?
Kaikkiin yksityiskohtiin käytetyt materiaalit ovat huolella valittuja ja kehitetty erityisesti kovaan ilmastoon, jotta ne täyttävät markkinoiden kovat odotukset. Huoltoon sisältyy nostettavien ja laskettavien lasien liitoskohtien huuhtelu ja voitelu PTFE-pohjaisella liukukalvolla. Päällyskansi tulee puhdistaa vuosittain, jotta se säilyttäisi ulkonäkönsä. Lue PDF täältä ClickitUpin® huolto

Toimitus

Kuinka suurella kuorma-autolla tuotteet toimitetaan?
Tämä voi vaihdella. Jos toimitusosoite on “normaalin tieverkoston” varrella, tavallinen kuorma-auto on jopa 12 metriä pitkä. Jos tie ei ole yleinen, siitä tulee ilmoittaa tilauksessa ja tällöin kuorma-auto voi olla pienempi ja kuljetus kalliimpi.

Miten lasikaiteeni toimitetaan?
Lasikaide toimitetaan kokonaisina elementteinä lavalla. Lavalle mahtuu enintään 6 osiota. Lava voi painaa jopa 450 kg. Ostaja vastaa siitä, että tie toimituspaikalle täyttää kuljetuksen vaatimukset.

Kuinka paljon yksi ClickitUp®-osio painaa?
1 ClickitUp®1800-osio painaa 73 kg
1 ClickitUp®1500-osio painaa 63 kg
1 ClickitUp®1000-osio painaa 45 kg